2009/03/28 10:09:54 10:09:54
Turbūt Lietuvoje vienaip ar kitaip Velykas švenčia daugelis. Ką jums jos reiškia?
Dabar dar yra gavėnia - pasiruošimo metas. Ar ruošiatės kaip nors Velykoms? Tvarkotės, darote gerus darbus, o gal pasninkaujate? Sako, sveika ir kūnui, ir dvasiai, ir aplinkai.
(Čia apie pasninką: http://www.bernardinai.lt/index.php?url ... %2FASC%2F1)
Aš labai mėgstu bažnytines iškilmes. Džiugu širdy būna. Turbūt dėl to, kad visas veiksmas ir mintys nukreipta į Dievą, kuris yra absoliuti meilė, teisingumas ir gailestingumas, - ko turbūt kiekvienas trokšta ir negauna pakankamai. Bet kai šventėje negaliu pati groti ir giedoti (esu vargonininkė) - pusė džiaugsmo prapuola. Be to, tada tenka grūstis minioje, kuri per Velykas ir Kalėdas į bažnyčias susirenka - oro trūksta.
O jūs - kokios Velykų šventės norėtumėte?
2009/03/28 14:00:03 14:00:03
dainelė: Turbūt Lietuvoje vienaip ar kitaip Velykas švenčia daugelis. Ką jums jos reiškia?
Dabar dar yra gavėnia - pasiruošimo metas. Ar ruošiatės kaip nors Velykoms? Tvarkotės, darote gerus darbus, o gal pasninkaujate? Sako, sveika ir kūnui, ir dvasiai, ir aplinkai.
(Čia apie pasninką: http://www.bernardinai.lt/index.php?url ... %2FASC%2F1)
Aš labai mėgstu bažnytines iškilmes. Džiugu širdy būna. Turbūt dėl to, kad visas veiksmas ir mintys nukreipta į Dievą, kuris yra absoliuti meilė, teisingumas ir gailestingumas, - ko turbūt kiekvienas trokšta ir negauna pakankamai. Bet kai šventėje negaliu pati groti ir giedoti (esu vargonininkė) - pusė džiaugsmo prapuola. Be to, tada tenka grūstis minioje, kuri per Velykas ir Kalėdas į bažnyčias susirenka - oro trūksta.
O jūs - kokios Velykų šventės norėtumėte?
Keistas poziuris, kad tvarkytis, pasninkauti ir daryti gerus darbus reikia tik pries baznytines sventes...
2009/03/28 14:33:45 14:33:45
Leo: Keistas poziuris, kad tvarkytis, pasninkauti ir daryti gerus darbus reikia tik pries baznytines sventes...
hmmm.. negi manai, kad kas nors tai ištvertų daryt nuolatos? O kada švęsti - niekada?? NE! NE! NE! ! !
2009/03/28 18:53:02 18:53:02
Svečias: Leo: Keistas poziuris, kad tvarkytis, pasninkauti ir daryti gerus darbus reikia tik pries baznytines sventes...
hmmm.. negi manai, kad kas nors tai ištvertų daryt nuolatos? O kada švęsti - niekada?? NE! NE! NE! ! !
Na as taip gyvenu...Kuo tai nesuderinami dalykai?
2009/03/30 10:14:06 10:14:06
kiekvienam savo....ir gal reikia kitu nuomone gerbt,jei dainele taip svencia,kodel gi ne.....man asmeniskai velykos -pavasario svente,gyvybe,kai viskas pradeda zaliuot,zydet.....viena is liksmesniu svenciu,apart kiek turime liudnu.....
mergina is niekur
M
12 įrašai
2009/04/04 11:34:01 11:34:01
Daryti gerus darbus, valyti organizmą galėtume nuolat. Bet didesnis stimulas tai daryti prieš švente. Aš manau, kad teisinga dar labiau susirūpinti tuo, artėjant Velykoms, Kalėdoms. Religija moko kitaip, bet ir ji skiria kasdienybę nuo šventės. Bažnyčia mus ragina vis į kitokius dalykus atkreipti dėmesį skirdama skirtingas šventes, liturginius metus. Kai mus ištinka didžiulės nelaimės kreipiamės į Dievą, nors galėtume dažniau save aukoti ir neprašydami savanaudiškų tikslų. Nesvarbu kiek dažnai tai darome, labai svarbu jog išvis tai darome. Aš manau, kad Jūs esate šaunuoliai, kad stengiatės.
2009/04/05 07:39:32 07:39:32
Linkiu krikščionims prasmingos Didžiosios savaitės ir džiugių Velykų.
O ne krikščionims - irgi gražių dienų...
2009/04/08 08:08:20 08:08:20
velykos.
pries velykas mes dazome margucius ivairiom spalvom.
ankstu velyku ryta mes dauzomies kiausiniais ir juos suvalgome.po 4 arba 3 kiausinius atidedam ridenimui.
vaikuciai labai megsta juos ridenti.laimetojas turetu gauti sokoladiny kiausineli.
antra velyku diena aplankome draugus,pasikeiciam kiausineis.
per velykas turi but siltas oras kitaip kiskutis velyku neatnes laimes namuose bei gyvenime..............
bomzas is palangos siukslino
B
1 įrašai
2009/04/08 08:10:51 08:10:51
GERIAUSIOS VELYKOS PER TV3 !
PATARIU VISA DIENA DRYBSOT LOVOI IR NIEKO NEVEIKT!!!
ISBANDYTA!
2009/04/08 08:18:51 08:18:51
man velykos atgijimo svente...
zaliuja zole,geles auga,saule sviecia.
1 velyku diena praleidziu su seima.antra vaziuoju pas draugus.i baznycia enu po velyku kai nebuna to surmulio zmoniu.
manau pavasaris tai tokia svente pavasario kaip saule sviecia ,pauksteliai skraido ir reikia ja praleist gamtoja...o i baznycia tikrai suspesiu nueiti kita diena. o dainele tegul daro kaip jei gerai juk tai tiesa?
Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume