Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumApie viskąSielos reikalai → Kas yra dora moteris, doras vyras?

Kas yra dora moteris, doras vyras?

Zygfrid

Z

878 įrašai

2008/12/22 09:24:23 09:24:23

Viska ka pavagiu, atiduodu zmonai. Ir apie visas moteris kurias pamylejau, pasakau zmonai. Esu pats doriausias ir saziningiausias.

inrija

I

21 įrašai

2009/01/31 23:49:35 23:49:35

doras zmogus yra neveidmainis....

Almantas

A

16 įrašai

2009/02/01 02:25:37 02:25:37

dainelė: ui vei, vargšas mano klausimėlis...
toks pat beveik vienišas
kaip ir aš pati... ;(
Ačiū tau, Genute, - bent viena gimininga siela atsiliepė

Regis, dorumas yra pati nelaimingiausia žmogaus savybė.
Kas iš to dorumo? Jokio malonumo.

Ar yra, DP nariai ir ne nariai, gyvenime kas nors vertingesnio už malonumą?

Klausimas labai platus,ir...amžinas .Jei tu turi omenyje lytinį dorumą,arba skaistybę,ar dar kaip nors kitaip tai pavadinkime,ir dėl tokios dorybės kankiniesi,grauži save,tuomet tai-jokia dorybė!Katalikė esi,vadinasi,pripažįsti,kad visos mūsų savybės-iš Dievo.Koks skirtumas,kaip jį vadinsime.Tiesiog pirmas dalykas,norint būti dora moterimi,tai nustoti save graužti už savo norus.Kad ir pažinti vyrą,,kaip kad rašei.Juk tai-labai normalus noras.A,ilga šneka...kartais ir septynių metų neužtenka...

ieva

I

96405 įrašai

2009/07/28 10:42:46 10:42:46

...
Apėję ratą, grįžtame prie mąstymo tikslumo, prie jo korektiškumo klausimo – ir keliant problemas, ir jas sprendžiant.
Tarsi mokame naudotis pozityvaus pažinimo vaisiais, bet neišmanome taisyklių, pagal kurias jis įgyjamas. O taisyklės glūdi dvasinėje tradicijoje, beje, ir abstraktaus mąstymo tradicijoje.
Vėl grįšiu prie Čaadajevo: jis kaip tik ir reikalavo griežto mąstymo, ne vien emocijų, nagrinėjant socialinius ir istorinius reiškinius. Sakydamas, kad [b:1xgtya99]rašytojo (išplėsime – mąstytojo, inteligento) pirmoji pareiga Tėvynei – tiesa, jis turėjo omeny profesinę gebą pateikti sau ataskaitą apie savo išgyvenimus[/b:1xgtya99]. [b:1xgtya99]Vertingus ir jau savaime esančius į dorovinės asmenybės, piliečio dalimi.[/b:1xgtya99]
Tai nepanaikina atsakomybės atsirinkti, kas būtent tave jaudina, kas džiugina, kas pykdo.
O tai – didžiulis menas...
[url:1xgtya99]http://www.bernardinai.lt/index.php?url=articles/97829[/url:1xgtya99]

Mangofruit

M

1982 įrašai

2009/07/28 10:45:09 10:45:09

kaip sakė JAV ex prezidentas Linkolnas "Prieš rodydamas mano nuodėmes nusivalyk pirštą".Tuo vadovaujuosi.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume