Pažintys Forum

Darnipora pazintys
ForumApie viskąSielos reikalai → Kodėl prie manęs nuolat prieina sektantai piršti savo tikėjimą? Ar jums taip būna?

Kodėl prie manęs nuolat prieina sektantai piršti savo tikėjimą? Ar jums taip būna?

Juxtys

J

11 įrašai

2009/01/20 10:25:44 10:25:44

Man kartą buvo. Pasakiau, kad esu objektyvistas ir atstojo gana greitai

yolantayo1296838981_db

Y

441 įrašai

2009/02/23 11:31:22 11:31:22

Religinių sektų nariai neretai būna psichologiškai paruošti "atrinkti" tuos, kuriuos gali užkibti. Jie išmoksta atpažinti žmogų, kuris tuo metu jaučiasi nestabiliai, yra sutrikęs, ieško atsakymų, yra palaužtas ligos ar išduotas artimųjų. Tokį žmogų labai lengva palenkti savo pusėn. Nesvarbu, kokios "religijos" išpažinėjai jį užkalbins. Kas bus pirmas, tas ir nuvilios. Religinė sekta pirmiausia pasiūlo "išeitį" iš susidariusios padėties, žmogui sukuriama iliuzija, kad konkreti sekta yra jo problemos sprendimas. Kodėl į sektas yra ypač aktyviai verbuojami jauni žmonės, paaugliai, sunkūs ligoniai, vyrų paliktos moterys? Ne visada susitikimai su sektantais būna atsitiktiniai, nors taip ir atrodo. Vis tik, jei Jus užkalbina išskirtinai gatvėje ir gana dažnai - pasižiūrėkite į save atidžiau. Galbūt atrodote labai nelaiminga?

ren.l

R

70 įrašai

2009/03/03 16:03:34 16:03:34

yolantayo: Religinių sektų nariai neretai būna psichologiškai paruošti "atrinkti" tuos, kuriuos gali užkibti. Jie išmoksta atpažinti žmogų, kuris tuo metu jaučiasi nestabiliai, yra sutrikęs, ieško atsakymų, yra palaužtas ligos ar išduotas artimųjų. Tokį žmogų labai lengva palenkti savo pusėn. Nesvarbu, kokios "religijos" išpažinėjai jį užkalbins. Kas bus pirmas, tas ir nuvilios. Religinė sekta pirmiausia pasiūlo "išeitį" iš susidariusios padėties, žmogui sukuriama iliuzija, kad konkreti sekta yra jo problemos sprendimas. Kodėl į sektas yra ypač aktyviai verbuojami jauni žmonės, paaugliai, sunkūs ligoniai, vyrų paliktos moterys? Ne visada susitikimai su sektantais būna atsitiktiniai, nors taip ir atrodo. Vis tik, jei Jus užkalbina išskirtinai gatvėje ir gana dažnai - pasižiūrėkite į save atidžiau. Galbūt atrodote labai nelaiminga?

Taip, butent taip.

lape snape

L

184 įrašai

2009/03/04 12:59:26 12:59:26

Kartais sektantai blaškosi ir prie kiekvieno prieina.
Kada užkalbina, visada paklausiu, kiek laiko truks pokalbis.
Dažniausiai atsako, kad penkias minutes. Tada pasakau, kad mano laisvo laiko valanda kainuoja 120 Lt, o atitinkamai penkios minutės - dešimt litų. Įspėju, kad klausysiu tik tada, kai jie užmokės už sugaišintą mano laisvą laiką. Tuom pokalbis ir baigiasi.

Furian

F

121 įrašai

2009/03/13 17:57:42 17:57:42

Man buvo neseniai Akropolyje: priėjo pagyvenęs vyriškis su žmona, kalbėjo tik jis. Sako: "Esame tikinti Dievą pora, priimame pas save pokalbiams apie Dievą ir tikėjimą". Atsiprašiau, kad neturiu laiko. Tai įdavė lapuką "Dar remontuoju skalbimo mašinas. Užeikite". Buvo gana juokinga

O šiaip, į sektantus žiūriu kaip į vargšus nelaimingus žmones, kuriems kažin ar gali padėti, todėl neverta gaišti laiko gilinantis į bet kokias jo klabas.

Turite būti prisijungę, jei norite rašyti forume